Saturday, September 8, 2012 By: Wan Remz

KISAH EN HARY & HOSPITAL SULTANAH AMINAH

HARY, seorang sahabat di tempat kerja lama Panasonic System Network, Senai..
Dari berita yang diterima dari beberapa sahabat, HARY telah dimasukkan ke Hospital Sultanah Aminah, JB. Beliau telah didiagnosis mengidap KANSER DARAH...Jadi saya sempat melawat beliau di WAD HEMATOLOGI BILIK 7 pada jam sekitar 5pm 06/09/2012 bersama-sama dengan En Khairul Ezry.HARY menyambut kami dari tingkap biliknya seakan2 tahu kehadiran kami menziarahinya..Susuk tubuh sedikit susut dengan tangannya kiri membengkak dan kelihatan darah beku di tangah kananya..Nafasnya ditarik dalam setiap kali hendak berkata2..Keadaannya berbeza dengan keadaan die sihat dulu..Dulu badannya tegap dan berisi..Sila lihat gambar di bawah.
YA Allah..seakan2 hendak menitis air mata melihat keadannya..Mungkin inilah hikmahnya Rasulullah menggalakkan kita menziarahi org sakit. Dengannya, kita dapat mensyukuri nikmat kesihatan yang Allah anugerahkan.. Semoga HARY cepat sembuh dari sakitnya...

Daripada Ibn Abbas r.a, Doa Rasulullah ketika menziarahi org sakit
" Aku memohon kepada Allah yang maha agung, pemilik arasy yang agung, mudah-mudahan Dia menyembuhkanmu..." Aminnn

1 comments:

Dewi Aja said...

Hello!
Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment